Alzheimercafé voor Uden-Veghel en omstreken verhuist

Vanaf de start in 2002 is het Alzheimercafé voor de regio Boekel-Uden-Veghel-Bernheze-Sint-Oedenrode en omstreken gastvrij ontvangen in de Blauwe Kei in Veghel. Onlangs vond het nieuw onderdak in het pas geopende Pieter BrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel. Voor dit nieuwe onderkomen is vooral gekozen, omdat er in het Pieter BrueghelHuis veel activiteiten ontplooid worden, die ook voor de bezoekers van het Alzheimercafé interessant kunnen zijn. Op dinsdag 20 juni van 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur is het Alzheimercafé voor het eerst open op deze nieuwe plaats. Bezoekers krijgen er deze avond informatie over het verschil tussen dementie en een delier.

De verwarring van delier en dementie
Een delier is een acute verwardheid die door verschillende factoren kan ontstaan. Het is vaak een heftige ervaring, zeker als het delier gepaard gaat met angst, hallucinaties en onrust. Niet alleen voor de persoon die een delier krijgt is het beangstigend, maar ook voor de directe omgeving. Bij mensen met dementie is een delier moeilijk te herkennen.
Een geriater van ziekenhuis Bernhoven komt in het Alzheimercafé de nodige uitleg geven. Wat is een delier nu eigenlijk en hoe kun je dat krijgen? Is een delier te behandelen? En hoe is het te onderscheiden van dementie en depressie? Voor de bezoekers is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen en mee te praten. Zoals steeds zijn er ook op 20 juni beroepskrachten aanwezig waar de bezoekers met hun vragen over dementie terecht kunnen. De toegang is gratis voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

FacebookTwitterGoogle+Delen