Dance is the new Jazz in De Afzakkerij

 Op zondag 11 juni, om 15.00 uur is er weer een live optreden in Café De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. De bezetting van ‘Dance is the New Jazz!’ bestaat uit trombone, alt sax, keys, drums en sequencer/ sampler. De blazers spelen originele ‘funky horn’ composities met interactieve jazz solos met keys en drums ingebed in deep house dance beats. De bandleden zijn allen van huis uit Jazzmuzikanten. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

‘Dance is the New Jazz!’ is een electro/Nu-Jazz project, een initiatief van Jazz trombonist Jaap Voeten. Deze speelde in zijn jonge jaren in de Amsterdamse scene met Saskia Laroo, Hans Dulfer en Rinus Groeneveld. Hij heeft zich de laatste jaren toegelegd op de ‘live’ Jazztraditie te combineren met dance- en housebeats. Het idee is Jazz te aan te vullen met de grooves, de energie en de ‘vibes’ van de elektronische muziek van vandaag.  Met andere woorden, ‘Dance is the New Jazz!’ is een verkenning in de hedendaagse Jazz. De fameuze Joseph Bowie (Defunkt) gaf al zijn goedkeuring ‘…The music of Jaap Voeten is playful, intelligent and a nourishment for the mind, body and soul. His electronics are fluid, moving and grooving…’

0

FacebookTwitterGoogle+Delen