Bibliotheken door heel Nederland streamen TEDx

Bibliotheken door heel Nederland streamen TEDx met thema ‘kennis’

Op 9 juni vindt de tweede editie van TEDx Veghel (Meierijstad) plaats. Een hele dag met twintig indrukwekkende sprekers en onderwerpen die ertoe doen. In de bibliotheken in Meierijstad, Oss en Uden wordt dit evenement live gestreamd. Ook in de rest van Nederland is TEDx Veghel live te volgen in bibliotheken in alle provincies.

‘Kennis’ is het thema van TEDx Veghel. Precies om die reden wordt deze dag gedeeld met tientallen bibliotheken door heel Nederland. Bibliotheken hebben de belangrijke taak om kennis toegankelijk te maken en te verspreiden. En dat is tevens de missie van TEDx Veghel: ‘Food4Thought’.

De sprekers – alles is overigens Nederlands gesproken – hebben achttien minuten om hun kennis te delen. Een van de sprekers is bijvoorbeeld ex-wielrenner Thomas Dekker. Stel dat Thomas met de kennis en ervaring die hij nu heeft zichzelf moet begeleiden als het aanstormend talent dat hij op 15-jarige leeftijd was: hoe zou hij zichzelf beschermen tegen alle valkuilen? Victor Gevers, ethisch hacker, spreekt zijn zorgen uit over de huidige infrastructuur van het internet. Hoe kunnen we cybercrime tegengaan? Bibliotheken mogen natuurlijk niet ontbreken op deze dag waar kennis centraal staat. Erik Boekesteijn van de Koninklijke Bibliotheek spreekt over de bibliotheek van nu en de bibliotheek van de toekomst, vanuit zijn visie op bibliotheken wereldwijd.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die op 9 juni aan bod komen. Verder wordt er onder anderen gesproken over medische innovatie, taboes, kunstmatige intelligentie, voeding, design, technologie en muziek. In de bibliotheken Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp, Oss en Uden is het programma de hele dag of een deel van de dag live te volgen. Kijk voor de tijden en meer informatie op www.nobb.nl.

5699084d37974db555af2687_TEDxVeghel-logo-BLACK

FacebookTwitterGoogle+Delen