Talenten van Phoenix Cultuur op het 1 Ander Festival

Ook dit jaar is Phoenix Cultuur weer actief op het 1 Ander Festival in Schijndel. Vorig jaar gaven ze voor het eerst acte de présence op het multiculturele muziek festival en de samenwerking met de organisatie en de optredens en workshops in het Kloosterpark smaakten naar meer.

Muzikale opening door Phoenix XL-band
Zondag 4 juni zorgt een speciaal voor deze gelegenheid gevormde Phoenix XL-band om 14.00 uur een swingende opening van zondagprogramma. Jong en oud samen op het podium: cursisten van Phoenix Cultuur,  bandleden van Pop&Co , maar ook enkele leden van Bigband Schijndel en Koninklijke Harmonie St.Cecilia. De band zal recente tophits spelen van o.a. Ed Sheeran, Coldplay en Bruno Mars.

Kunstenaars op het kinderplein
De kunstenaars van Phoenix Cultuur zijn zondagmiddag 4 juni te vinden op het kinderplein. Tussen 13.30 en 17.00 uur kunnen kinderen bij kunstenaar Timo van Dooren terecht om te schilderen op megagrote stukken papier. Dat kan natuurlijk thuis niet, zo’n gigantisch kunstwerk maken, dus alle jonge kunstschilders die wel van wat actie houden kunnen bij Timo hun hart ophalen. Tekenares Janne Keurlings komt met schildersezels, papier, potlood en verf naar het festival. Zij gaat met de kinderen portret/model tekenen. Goed kijken is hierbij het motto. Wie het model is? Dat blijft nog even een verrassing.

Saxofoonensemble Saxperience
Op het grote muziekpodium in de tent kunnen de bezoekers van het festival van 17:50u tot 18:30u luisteren naar een gevarieerd programma van saxofoonensemble Saxperience, een vast ensemble van Phoenix Cultuur o.l.v. saxofonist/docent Jo Hennen. Het ensemble bestaat uit 15 enthousiaste leden die de gehele saxofoonfamilie in huis hebben, van sopraan- tot baritonsaxofoon. Hun muziekkeuze is veelzijdig, variërend van klassiek tot jazz en zelfs pop.

Meer informatie over de activiteiten en het aanbod van Phoenix Cultuur in heel Meierijstad is te vinden op www.phoenixcultuur.nl.0 (3)

Share