Motel du Sud in Afzakkerij

Soul, funk en dance van Motel du Sud.

Op zondag 14 mei om 15.00 uur kan men genieten van livemuziek in De Afzakkerij op CHV Noordkade.  Er kan ook gedanst worden want de muziek van Motel du Sud speelt een aangename mix van soul, funk en dancecovers. Er komt van alles voorbij, zowel afkomstig uit de oertijd van de soul en funk, als uit het clubcircuit van de jaren ’90. Stilzitten is er dus niet bij. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Motel du Sud laat zich inspireren door Amerikaanse zwarte soul en funk uit de jaren ‘70 zoals Etta James, Lea Roberts, Chaka Kahn en James Brown. Daarnaast heeft de band goed geluisterd naar het geluid van de Londense clubs uit de jaren ‘90. Hier maakten groepen als Incognito, Jamiroquai en Brand New Heavies goede sier met hun door blazers ondersteunde jazz-dance. De band neemt je mee in deze revival waar ook Berlijnse bands als RAD deel van uitmaken. Door een selectieve keuze van nummers uit deze scenes en periodes presenteert Motel du Sud een aantrekkelijk programma.

In de muziek van Motel du Sud wordt de groove gevormd door de broers van der Bijl die drums en bas voor hun rekening nemen. Deze nauwsluitende grooves worden vermengd met funky gitaar en een energieke blazers-sound. Zangeres Saskia Aarts heeft als lead vocaliste een centrale rol. VPRO ‘3-voor-12 luisterpaal’ meldt over een optreden in Mezz Café te Breda: “Motel du Sud bewerkt de covers met een eigen sound waarbij zangeres Saskia Aarts het publiek moeiteloos meeneemt in haar presentatie.”

0

Share