Toch optocht van versierde fietsen

Gilde houdt toch Versierde Kinderfietsenoptocht op Koningsdag in Veghel .

Een leuke traditie zou door de fusie van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode uit het centrum van Veghel verdwijnen. Dat wil het Sint Barbara Gilde niet, dat willen de ondernemers aan de Markt niet.

De huldiging van de decorandi gebeurt voortaan centraal in Sint-Oedenrode. Het Gilde organiseert en begeleidt op Koningsdag versierde fietsen vanaf de Markt in Veghel, waar de kinderen en ouders , grootouders vanaf 9.50 uur aanwezig kunnen zijn.

Hopelijk is het mooi weer zei Jaap van Herwaarden als ondernemer van Fellows and Friends aan de markt, maar ook ijssalon Matteucci rekent op volle terrassen.

Als de optocht via de Deken van Miertstraat, Wiekslag, Meierijgaarde en Hoofdstraat terug komt op de Markt wordt als teken van vreugde duiven losgelaten. Vervolgens krijgt elk deelnemende jeugdige een herinnering aangeboden door het Gilde, gevolgd door een traktatie van ijssalon Matteucci.

Het Gilde wil graag over deze en andere activiteiten met de lokale ondernemers in gesprek blijven en meewerken aan gezelligheid en traditie in Veghel !

0 (1)

Share