Oorlogsgravenstichting bedankt vertrekkende Consuls Meierijstad met erespelden

Als dank voor hun werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in respectievelijk de gemeentes Sint-Oedenrode en Veghel, ontvingen de heer L.J.M. (Louis) Kleijne en mevrouw K.E. (Karlijn) van der Laan, op maandag 10 april erespelden uit handen van Roel Broer, waarnemend directeur van de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Fränzel was hierbij aanwezig.
De heer Kleijne en mevrouw Van der Laan nemen afscheid als consul. In deze rol waren zij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven.

Na de gemeentelijke herindeling heeft Burgemeester Fränzel de heer R.J.J.H. Janssen herbenoemd (voormalig gemeente Schijndel) tot Consul van de nieuwe gemeente Meierijstad. In de gemeente Meierijstad liggen 8 Nederlandse oorlogsslachtoffers en 40 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.
In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen bijna 400 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

DSC_2373 DSC_2379

Share