Basisschool Maria ter Heide projectweek gezonde school

Basisschool Maria ter Heide projectweek gezonde school

Met een projectweek over gezonde voeding en een gezond trakteerbeleid werkt het team, de leerlingen en de ouders van basisschool Maria ter Heide toe naar een gezonde school.

Maandag 20 maart 2017 start de week met een gezamenlijke opening op het schoolplein. Naast het uitreiken van goodybag en het zingen van het schoollied staat vooral bewegen centraal tijdens deze opening. Iedere schooldag tijdens deze projectweek start met een kort, gezamenlijk beweegmoment. Met behulp van ‘Smaaklessen’ besteedt de school aandacht aan het nieuwe eet- en trakteerbeleid. Leerlingen eten bijvoorbeeld  fruit en groente als tienuurtje en bij traktaties wordt gelet op gezondheid. Ook tijdens sportdagen, uitjes en andere activiteiten maakt de school de gezonde keuze de standaard. Basisschool Maria ter Heide investeert in een goed eet- en beweegbeleid, zodat de leerlingen, die gezond eten en genoeg bewegen, fitter zijn en zich beter kunnen concentreren.

Op vrijdagochtend 24 maart is er van 11.00 tot 11.30 uur de mogelijkheid om een informatiemarkt te bezoeken.
Op deze markt presenteren de leerlingen wat ze deze week geleerd hebben en gedaan hebben. Zo komt er een kok op bezoek in groep 1-2 en groep 3-4, gaan leerlingen uit groep 5-6 aan de slag met de supervette suikerspeurtocht bij Emté Veghel en bereidt groep 7-8 in de Fioretti-keuken een gezonde lunch voor, die ze serveren aan hun ouders. Aansluitend is er een voorlichting door een GGZ-medewerker over gezonde voeding.

logo-basisschool-maria-ter-heide

Share