Swampy blues ‘with a spoonful of sugar on the side’

Op zondag 19 maart staat Denise Marie (VS) and the Blues Swampers op het podium van café De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. Hun repertoire bestaat uit een gevarieerde en swingende mix van blues, rhythm & blues en soul. Composities van Denise, gemixt met bluesmuziek uit New Orleans, zoals klassiekers van Earl King en Muddy Waters. Aanvang optreden 15.00 uur, de zaal is open om 14.00 uur en de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Denise Marie noemt zich een geboren zigeuner. Op haar zestiende zei ze de boerderij in New York vaarwel en verhuisde naar het Wilde Westen van Santa Fe, New Mexico, waar ze bevriend raakte met hippies, cowgirls en Indianen en studeerde jazz-gitaar. Maar toen ze het blues-fingerpicking leerde, ging er een wereld voor haar open. In 1995 verhuisde ze naar de muziekhoofdstad van planeet aarde, New Orleans, waar ze werd aangemoedigd om ook haar eigen nummers te spelen, die ze verstopt had in een oude schoenendoos. Daar omarmde ze de trompetten, saxofoons, Cubaanse percussie, violen, kortom alles wat met muziek te maken had.

Talentvolle muzikanten
In de studio werkte ze samen met legendes zoals Johnny Vidocovich, James Singleton,”Sunpie” Barnes, en werkte samen met een keur aan talentvolle muzikanten. Toen orkaan Katrina toesloeg in New Orleans besloot ze voorlopig in Europa te blijven waar ze op dat moment op tournee was. Tijdens een bezoek aan Den Haag in 2007 leerde ze haar huidige echtgenoot en muzikale partner kennen Marcel Koster. Hij speelt slagwerk, accordeon en zingt. Zij wonen nu in Nederland en samen spelen ze in verschillende bands. Denise Marie speelt akoestisch, elektrisch, en tenor gitaar, zingt, schrijft muziek en teksten en speelt de riqq (tambourijn uit het Midden-Oosten). Het belooft dus een bijzonder optreden te worden boordevol swampy blues ‘with a spoonful of sugar on the side’ aldus Denise.

0

Share