Sportkennismakingslessen voor heel Meierijstad

Sjors Sportief nu ook in Schijndel en Wijbosch

Groep 6 van basisschool De Heijcant in Schijndel werd woensdagochtend verrast met een bezoek van wethouder Coby van der Pas. De wethouder kwam naar Schijndel om een prijs uit te reiken aan Roos Thelissen. Roos heeft met haar prachtige tekening voor het Sjors Sportief boekje de tekenwedstrijd van Sjors Sportief gewonnen. Uit handen van de wethouder kreeg zij een waardebon voor een middag gratis zwemmen met de hele klas bij zwembad De Molen Hey in Schijndel.

Sportkennismakingslessen
Vorige week vrijdag is het Sjors Sportief boekje uitgedeeld aan ongeveer 2100 leerlingen van de basisscholen in Schijndel en Wijbosch. In dit leuke project krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten binnen de gemeente. Alle verenigingen krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjors Sportief boekje, waar kinderen zich vervolgens digitaal voor kunnen inschrijven. Tot dit jaar was sportstimulering van leerlingen van basisscholen in Schijndel in handen van de Jeugd Sportstichting Schijndel. Deze heeft nu de samenwerking opgezocht met SjorsSportief.

Basisschoolleerlingen uit de voormalige gemeenten Veghel en Sint-Oedenrode ontvingen het boekje vorig jaar al. In Veghel en Sint-Oedenrode hebben zich respectievelijk 1015 en 447 leerlingen aangemeld voor de sportkennismakingslessen. Vanaf vandaag (22 februari) kunnen de leerlingen uit Schijndel en Wijbosch zich inschrijven.

Bewezen formule
Sjors Sportief & Sjors Creatief is inmiddels in ruim 60 gemeenten een bewezen formule. Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen het Sjors Sportief boekje en mogen één (of meerdere) sporten uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen op locatie van (sport)verenigingen. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Meierijstad hiervoor inzet. Het maakt een breed aanbod aan sportieve activiteiten voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie?
Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met info@sjorssportief.nl

IMG_2702

Share