Pieter schuift aan bij Nettie de Wit

PieterZij is uitgeroepen tot verdienstelijk Veghelaar van het komende carnavalsseizoen, samen met carnavalsvereniging De Zuidstampers.

Intro
Zaterdag 19 november zijn zij tijdens de laatste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters in het zonnetje gezet. Ieder jaar organiseren de Zuidstampers het carnaval in hun wijk Veghel-Zuid en als onbetwist hoogtepunt is het Gehandicaptenbal voor mensen met een beperking uit de regio. Een enorm gezellig feest met muziek, een DJ en een topartiest. Super gezellig, goed georganiseerd en helemaal in de sfeer van Carnaval! Nettie de Wit regelt daarvoor alles als secretaresse en is al meer dan vijftien jaar actief in de carnavalsvereniging.Tijd om even bij te praten met Nettie

Stel je even voor
Mijn geboortedorp is St-Oedenrode, maar op 9-jarige leeftijd zijn we naar Veghel verhuisd.Ik ben 57 jaar. Samen met mijn man Peter hebben we twee kinderen en 3 kleinkinderen. Ik werk als zorghulp bij de Stichting Laverhof en bij Joachim en Anna ben ik invalkracht.

Verdienstelijk Veghelaar . . . wat doe je dan zoal?
Nou ja, ik ben uitgeroepen tot Verdienstelijk Veghelaar, maar we toen alles met een heel team en veel vrijwilligers. We zorgen dat De Golfstroom elk jaar met carnaval weer bruist van activiteit en gezelligheid.

Het begint al in oktober/november met vooraankondigingen naar regionale instellingen in Uden, Schijndel, Sint-Oedenrode, Heeswijk e.a.

In januari krijgen we de inschrijvingen binnen. Meestal rond de 200 van schoolleeftijd tot ouderen. We inventariseren het nodige vervoer en gaan dat regelen: taxi, rolstoelbus en gewone bussen. We benaderen onze vaste sponsoren en proberen nieuwe te strikken. We hebben best veel geld nodig voor aankleding van de zaal, muziek, prijzen, artiesten, versnaperingen, enz. Maar voor deze doelgroep zijn ze best bereid wat te doen of met geld of in de vorm van goederen.

En als het dan carnaval is, beginnen we vrijdags met de inrichting en versiering van de zaal.We hebben daar een vast patroon in, maar volgend jaar in het nieuwe gebouw zal dat anders moeten. Zaterdagmiddag 13.49 uur opent de wethouder het feest meestal en dan gaan we helemaal los tot ongeveer 17.00. De handjes de lucht in, mooie muziek, dansen en tussendoor een drankje, snoep en krentenbollen. We kiezen ook nog de mooist verkleedde feesteling.

Waarom doe je dat allemaal?
Gewoon, omdat ik het zelf leuk vind. Ik organiseer graag en als ik zo’n zaal vol feestvierders zie, krijg ik een kik. Dat doet me goed. Ik neem er een week vakantie voor op. Maar nogmaals . . . we hebben een fijn team. Ieder heeft zijn taak en we kunnen blind op elkaar vertrouwen.

En de rest van je gezin?
Mijn man Peter is voorzitter van de wijkvereniging. Hij geeft mij alle ruimte. Onze kinderen wonen elders.

Naast het gehandicaptenbal ben ik met carnaval elke middag van 14.00-20.00 uur in de Golfstroom te vinden te midden van ruim 100 liefhebbers van alle leeftijden. We hebben een snoepkraam, friettent en organiseren op die middagen leuke dingen als stoelendans ea.

Tot slot
Nettie, je hebt de uitverkiezing dik verdiend. Door jou, jouw team en vele vrijwilligers hebben veel mensen een mooie dag of zelfs week. Bedankt en hopelijk nog vele jaren erbij.

0

 

Share