Pieter schuift aan bij het echtpaar Charles & Marianne Glimmerveen.

PieterZij wonen sinds 30 juni 2016 in Veghel. Zij zijn nieuwkomers in onze gemeente Veghel/Meierijstad.

Intro
Qua oppervlakte wordt Meierijstad een van de grotere gemeenten van Brabant. Er is veel bedrijvigheid en dat trekt nieuwe inwoners. Charles en Marianne Glimmerveen zijn sinds kort nieuwe inwoners van Veghel.Tijd om even bij te praten met dit echtpaar.

Willen jullie je even voorstellen?
Charles: ik ben 70 jaar geleden geboren in Dordrecht. Ik leidde een bandengroothandel en werkte bij o.a. een Ford-dealer, Mercedes- en Volvo-importeurs. We hebben heel wat mooie reizen gemaakt. Ik ben  een actief verenigingsmens, o.a. bij Lions en Probus. Bridgen, jeu de boules spelen en oldtimers hebben mijn belangstelling. Ik werd nogal eens gevraagd voor het secretariaat .
Marianne: ik ben 69 en geboren in Zwijndrecht.  Sport  was mijn hobby. Helaas, moest ik hier wat dimmen door medische omstandigheden.  We hebben 27 jaar in Zeeuws-Vlaanderen gewoond, in Aardenburg. We hadden een fijn huis met een mooi natuurgebied in het verlengde van onze tuin. Wij hebben één dochter. Zij woont met haar gezin in Veghel.

Wanneer en waarom zijn jullie in Veghel komen wonen?
De afstand Aardenburg-Veghel is groot. We wilden dichter bij onze dochter wonen en onze kleindochter van dichtbij zien opgroeien. Het lijkt een hele stap, maar wij hebben er geen moeite mee te verhuizen. Ons huis was snel verkocht en onze nieuwe woonplek hadden we snel gevonden in de Paulus Potterstraat in Veghel. We hebben de boel flink verbouwd en hebben het er prima naar onze zin: vlakbij het centrum, zonnig, ruim en in een bedrijvige omgeving. We wonen er vanaf 30 juni

En hoe bevalt het? ?
In een woord “perfect”. De verbouwing is achter de rug. We hebben kennis gemaakt met buren en de wijk. We zien hartelijke mensen om ons heen. We werden verwelkomd met een bloemetje. Heel fijn. We zijn bij de bridgeclub gegaan en gaan ons nu verder verdiepen en integreren in Veghel/Meierijstad. We zijn graag onder de mensen. Via de zomerbridgeavonden zijn we al lid geworden van Bridge Veghel’77 en dat bevalt prima. Nu we ons huis op orde hebben, gaan we wat verder om ons heen kijken.

Hoe zien jullie de toekomst in Veghel?
Zonnig, we genieten elke dag en voelen ons hier nu al thuis.

Tot slot
Uw reporter ontmoette in Charles en Marianne een energiek en optimistisch echtpaar, dat zich actief opstelt om zich snel thuis te voelen in hun nieuwe woongemeente. Welkom en veel woon- en leefgenot!

charles-en-marianne-glimmerveen

Share