Van Gentstraat in beeld

De Van Gentstraat is een zijstraat van de Jan Pzn Coenstraat en komt uit in de Karel Doormanstraat.

Willem Joseph baron van Ghent tot Drakenburgh ( 1626 – 1672) was een Nederlands admiraal uit de 17e eeuw. Zijn achternaam wordt ook gegeven als Gendt of Gent.
Van Ghent werd op 16 mei 1626 geboren op ’t Slot Gendt in de Betuwe; sommige bronnen geven echter Vianen als geboorteplaats aan en een geboortedatum van 14 mei. Al in 1642 werd hij proost van Elst. Als edelman maakte hij vanaf 1645 eerst carrière in het leger, in het regiment van de graaf van Hoorne; in 1648 werd hij daar kapitein. Zijn eerste connectie met de marine was toen hij tijdens de Vierde Noordse Oorlog tegen de Zweden in 1659 op het eiland Funen onder commando van viceadmiraal Michiel de Ruyter een landing uitvoerde als onbezoldigd majoor van een regiment Walen. In die tijd ontstond er grote interesse voor amfibische operaties, waar ook Frederick Stachouwer en Volckert Schram zich mee bezighielden.
Lees hier meer

Photobucket

Op enig moment woonden deze personen in de Van Gentstraat.
.

Van Gentstraat Van Gentstraat Van Gentstraat Van Gentstraat Van Gentstraat Van Gentstraat


[xmlgm {http://www.veghelinbeeld.nl/images/googlemaps/VanGentstraat.kml} maptype=G_HYBRID_MAP;gpxview=all]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *