Moeder Veghel en haar kinderen Vlas en Graan

‘Moeder Veghel en haar kinderen Vlas en Graan’, gemaakt door fotograaf/kunstenaar Harry van Liempd, die in augustus 2006 overleed. Het kunstwerk beeldt de historie van Veghel uit, waarin de handel in vlas en graanhandel een belangrijke rol heeft gespeeld.

Het beeldje staat sinds 17 oktober 2007 in een plantsoen van Vlas en Graan.Het beeld heeft jarenlang in de tuin van Harry van Liempd gestaan. Op zijn sterfbed heeft hij het geschonken aan de gemeente met het verzoek om het een plek in Veghel te geven.

HIER tref je een verslag van de onthulling van het beeldje aan.

PA210427

.

Moeder Veghel Moeder Veghel Moeder Veghel Moeder Veghel Moeder Veghel Moeder Veghel Moeder Veghel Moeder Veghel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *